Sefiiritort

Minu esimene sefiiritort. Kindlasti teen veel, ei olnudki see sefiiri tegemine nii hull kui kartsin. Lihtsalt peab teadma põhitõdesid!

sefiiritortVaja läheb:

Põhi:

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl jahu
  • 1 dl tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • hapukat moosi
  • mustikaid

Sefiir:

  • 300 g suhkrut
  • 4 munavalget
  • 6 spl vett
  • 2 tl sidrunimahla või sidrunihapet

Biskviidi tegemiseks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu hulka jahu, tärklise ja küpsetuspulbri segu. Sega tasakesi läbi ja vala tainas 24 cm lahtikäivasse küpsetusvormi. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Lase jahtuda. Lõika tordipõhi kaheks ja määri alumisele poolele hapukat moosi (mina kasutasin pohlamoosi) ning kata põhi mustikatega. Jäta seisma.

Sefiiri valmistamiseks vala 300 g suhkrut paksupõhjalisse potti ja niisuta 6 spl veega, nii et kogu suhkut saaks märjaks. Pane pott madala kuumusega pliidile. Samal ajal vahusta 4 munavalget kõvaks vahuks. Suhkrut segada ei tohi, liiguta potti pidevalt edasi-tagasi. Kuumuta suhkur siirupiks, mille temperatuur on 110 kraadi. Vala kuum siirup munavalgevahu hulka, samal ajal vahustades. Vahusta 7 minutit, 1 minut enne lõppu lisa sidrunimahl (sidrunihape annab rohkem haput kui mahl).

Kui sefiir valmis siis määri üks sefiirikiht koogile ja siis pritsi tordipritsiga kaunistused.

_MG_4051

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: