Kräsupea

kräsupea

Vaja läheb:

Põhjad:

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2 dl suhkruga kondenspiima
  • 200 g hapukoort
  • 1 tl soodat
  • 3 dl jahu
  • 2 sl kakaod

Kreem:

  • 800 g paksu hapukoort
  • 1,5 dl suhkrut

Glasuur:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1 spl võid
  • 1 dl vahukoort

Põhjade vahele:

  • 2 dl hapukat moosi

Vahusta muna suhkruga. Lisa kondenspiim, hapukoor ja soodaga segatud jahu, sega ühtlaseks.  Vala pool tainast küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 26 cm vormi. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit või kuni koogi sisse torgatud tikk puhtaks jääb. Võta välja ja lase jahtuda. Lisa teisele taignakogusele 2 spl kakaod ning küpseta samamoodi.

Sega hapukoor suhkruga kreemiks. Lõika jahtunud hele tordipõhi kaheks kihiks. Pane alumine pool serveerimisalusele ja määri peale moosi. Kata teise heleda põhjaga. Lõika tume põhi kuubikuteks ja sega hapukoorekreemiga. Laota pool massist tordile, sellele pane marju ja laota ülejäänud mass ka peale. Glasuuriks sulata kuumaveevannil šokolaad koos võiga. Lisa vahukoor ning kuumuta keemiseni. Nirista tort glasuuriga üle. Soovi kooral kaunista marjadega. Mina raputasin peale röstitud mandlilaaste!

_MG_4009

Allikas: Pereköögi kokaraamat

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: