Ahvatlev astelpajutort

_MG_3654

Vaja läheb:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 75 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 2 munakollast
  • 0,75 dl jahu
  • 0,5 dl jahvatatud mandleid
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Astelpajutäidis:

  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 1,5 dl astelpaju moosi
  • 2 sl astelpaju likööri
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 3 lehte želatiini
  • 0,5 dl astelpajumahla

Põhja valmistamiseks sulata šokolaad veevannil.  Vahusta toasoe või  suhkruga, klopi ükshaaval juurde munad. Nirista hulka veidi jahtunud sulašokolaad, sega ühtlaseks. Sega jahu, jahvatatud mandlid ja küpsetuspulber omavahel, siis lisa tainasse ja sega ühtlaseks.
Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175kraadise ahju keskosas 30 minutit. Jahuta, siis võta vormist välja ja lõika kaheks kihiks.
Pese ja kuivata vorm, kata põhi puhta küpsetuspaberiga. Tõsta alumine koogikiht vormi.
Astelpajutäidise tegemiseks hõõru toorjuust kohevaks, lisa astelpajumoos ja -liköör. Mikserda ühtlaseks. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees, siis lahusta kuumutatud astelpajumahlas. Lase jahtuda, siis sega toorjuustukreemi hulka koos vahustatud rõõsa koorega. Määri pool astelpajutäidisest alumisele koogipõhjale, siis tõsta peale teine koogikiht ning kata ülejäänud astelpajutäidisega. Pane vähemalt 4 tunniks, soovitavalt üleöö, külmkappi.

Allikas: Nami-Nami

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: