Ahvatlev astelpajutort

_MG_3654

Vaja läheb:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 75 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 2 munakollast
  • 0,75 dl jahu
  • 0,5 dl jahvatatud mandleid
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Astelpajutäidis:

  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 1,5 dl astelpaju moosi
  • 2 sl astelpaju likööri
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 3 lehte želatiini
  • 0,5 dl astelpajumahla

Põhja valmistamiseks sulata šokolaad veevannil.  Vahusta toasoe või  suhkruga, klopi ükshaaval juurde munad. Nirista hulka veidi jahtunud sulašokolaad, sega ühtlaseks. Sega jahu, jahvatatud mandlid ja küpsetuspulber omavahel, siis lisa tainasse ja sega ühtlaseks.
Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175kraadise ahju keskosas 30 minutit. Jahuta, siis võta vormist välja ja lõika kaheks kihiks.
Pese ja kuivata vorm, kata põhi puhta küpsetuspaberiga. Tõsta alumine koogikiht vormi.
Astelpajutäidise tegemiseks hõõru toorjuust kohevaks, lisa astelpajumoos ja -liköör. Mikserda ühtlaseks. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees, siis lahusta kuumutatud astelpajumahlas. Lase jahtuda, siis sega toorjuustukreemi hulka koos vahustatud rõõsa koorega. Määri pool astelpajutäidisest alumisele koogipõhjale, siis tõsta peale teine koogikiht ning kata ülejäänud astelpajutäidisega. Pane vähemalt 4 tunniks, soovitavalt üleöö, külmkappi.

Allikas: Nami-Nami

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: