Pidusai šokolaadikreemiga

Vaja läheb:

Tainas:

  • 2,5 dl piima
  • 1 tl soola
  • 1 dl suhrut
  • 1 spl kardemoni
  • 25 g pärmi
  • 7-8 dl nisujahu
  • 1 muna
  • 200 g võid

Täidis:

  • 200 g šokolaadikreemi
  • 150 g mandlilaaste
  • pärlsuhkrut

Taina tegemiseks hõõru toasoe pärm soola ja 1 tl suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim, ülejäänud suhkur, kardemon ja 2 dl jahu. Sega hoolikalt. Lisa muna, toasoe või ja ülejäänud jahu. Sõtku seni, kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Kata kauss rätiku või kaanega ja jäta sooja kohta kerkima (30-60 minutiks).

Tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale ja rulli suureks ristkülikuks. Määri tainale šokolaadikreem ja puista pealemandlilaastud ja  pärlsuhkur. Keera rulli ja lõika 10-12ks tükiks. Tõsta rullid küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse lahtikäivasse 28 cm läbimõõduga vormi. Ära rulle üksteise vastu pane, jäta kerkimisruumi. Lase rätiku all kerkida 20 minutit. Enne ahju panemist määri lahtiklopitud munaga. Küpseta 200 kraadises ahjus 40 minutit. Kui sai hakkab pealt liialt pruunistuma siis kata see fooliumiga.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: