Kukeseene-artišokipirukas

Vaja läheb:

Tainas:

  • 150 g võid
  • 50 g parmesani juustu
  • 150 g jahu
  • 0,5 dl vett

Täidis:

  • 300 g kukeseeni
  • 1 sibul
  • 200 g sulatatud juustu
  • 150 g konserveeritud artišokke
  • 1 pakk Valio kolme juustu toidukoor
  • 1 muna
  • soola
  • pipart

Riivi juust peene riiviga. Sega toasoe või jahu ja juustuga. Lisa vesi ja töötle tainas ühtlaseks. Suru tainas 28 cm võitatud küpsetusvormi ja tõsta külmikusse.
Puhasta seened kuivalt. Haki sibul. Prae seened sibulaga, maitsesta.  Prae kuni enamus vedelikku on ära auranud. Sega kausis kokku muna, toidukoor ja sulatatud juust.

Küpseta pirukapõhja 200 kraadi juures 10 minutit. Pane põhjale seenesegu, artišokid ja kõige peale vala muna-kooresegu. Küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit.

Allikas: pirukapõhi http://thredahlia.blogspot.com

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: