Trühvlitort

Vaja läheb:

Biskviit:

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu
  • 2 dl kartulijahu

Kreem:

  • 140 g võid
  • 20 g kakaopulbrit
  • 1 dl piima
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 2 tl konjakit

Trühvlipuiste:

  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 30 g kakaopulbrit
  • 1-2 tl vett

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks, sõelu juurde jahu ja tärklise segu. Sega õrnalt läbi. Vala tainas vooderdatud  24 cm lahtikäivasse  küpsetusvormi. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.

Kreemi jaoks vahusta või kohevaks vahuks, lisa kakao. Piimast ja poolest suhkrust (0,75 dl) keeda siirup.  Teine pool suhkrut vahusta munadega ning lisa piima-suhkrusegusse. Kuumuta paksenemiseni ning siis jahuta täielikult. Lisa vahustatud võile ja vahusta veel kord segu läbi, maitsesta konjakiga.

Trühvlipuru valmistamiseks sega ained kokku ja aja läbi jämeda sõrestikuga metallsõela.

Lõika jahtunud biskviit pooleks ja immuta mahla või piimaga. Pane alumise biskviidikihi peale 3/4 kreemist ja aseta selle peale teine biskviidikiht. Kata tort ühtlaselt ülejäänud kreemiga (ka ääred). Pudista peale trühvlipuru. Kaunista kas šokolaadiga või suviste marjadega.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: