Trühvlitort

Vaja läheb:

Biskviit:

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu
  • 2 dl kartulijahu

Kreem:

  • 140 g võid
  • 20 g kakaopulbrit
  • 1 dl piima
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 2 tl konjakit

Trühvlipuiste:

  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 30 g kakaopulbrit
  • 1-2 tl vett

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks, sõelu juurde jahu ja tärklise segu. Sega õrnalt läbi. Vala tainas vooderdatud  24 cm lahtikäivasse  küpsetusvormi. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.

Kreemi jaoks vahusta või kohevaks vahuks, lisa kakao. Piimast ja poolest suhkrust (0,75 dl) keeda siirup.  Teine pool suhkrut vahusta munadega ning lisa piima-suhkrusegusse. Kuumuta paksenemiseni ning siis jahuta täielikult. Lisa vahustatud võile ja vahusta veel kord segu läbi, maitsesta konjakiga.

Trühvlipuru valmistamiseks sega ained kokku ja aja läbi jämeda sõrestikuga metallsõela.

Lõika jahtunud biskviit pooleks ja immuta mahla või piimaga. Pane alumise biskviidikihi peale 3/4 kreemist ja aseta selle peale teine biskviidikiht. Kata tort ühtlaselt ülejäänud kreemiga (ka ääred). Pudista peale trühvlipuru. Kaunista kas šokolaadiga või suviste marjadega.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: