Mõnusalt juustune lasanje

Hästi rammus ja seetõttu ka meeletult hea pastaroog.

Vaja läheb:

  • 10 lasanjeplaati
  • 1 kilo hakkliha
  • 2 sibulat
  • 4 küünt küüslauku
  • 800 g purustatud tomateid (konserv)
  • 200 g riivjuustu
  • 200 g mozzarellat
  • paar oksa rosmariini
  • 2 spl kuivatatud punet
  • värsket basiilikut
  • sorts valget veini
  • soola
  • musta purustatud pipart

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul, küüslauk ja rosmariin ning prae kergelt läbi. Lisa hakkliha ja pruunista korralikult. Kui vedelik hakkab juba vaikselt aurustuma, lisa suts valget veini ja prae veel minut. Lisa purustatud tomatid ja hauta umbes 10 minutit. Maitsesta soola, pipra ja punega.
Lao oliiviõliga piserdatud ahjuvormi kiht lasanjelehti, siis kiht hakklihasegu, õhuke kiht riivjuustu, värskeid basiilikulehti ja tükeldatud mozzarella’t. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige pealmiseks kihiks jääb hakklihasegu, basiilik, riivitud juust ja mozzarella. Pista vorm ahju ja küpseta 200° juures umbes 30 minutit.  Enne serveerimist lase lasanjel natuke aega jahtuda ja hanguda.

Allikas: Anni Arro

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: