Mõnusalt juustune lasanje

Hästi rammus ja seetõttu ka meeletult hea pastaroog.

Vaja läheb:

  • 10 lasanjeplaati
  • 1 kilo hakkliha
  • 2 sibulat
  • 4 küünt küüslauku
  • 800 g purustatud tomateid (konserv)
  • 200 g riivjuustu
  • 200 g mozzarellat
  • paar oksa rosmariini
  • 2 spl kuivatatud punet
  • värsket basiilikut
  • sorts valget veini
  • soola
  • musta purustatud pipart

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul, küüslauk ja rosmariin ning prae kergelt läbi. Lisa hakkliha ja pruunista korralikult. Kui vedelik hakkab juba vaikselt aurustuma, lisa suts valget veini ja prae veel minut. Lisa purustatud tomatid ja hauta umbes 10 minutit. Maitsesta soola, pipra ja punega.
Lao oliiviõliga piserdatud ahjuvormi kiht lasanjelehti, siis kiht hakklihasegu, õhuke kiht riivjuustu, värskeid basiilikulehti ja tükeldatud mozzarella’t. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige pealmiseks kihiks jääb hakklihasegu, basiilik, riivitud juust ja mozzarella. Pista vorm ahju ja küpseta 200° juures umbes 30 minutit.  Enne serveerimist lase lasanjel natuke aega jahtuda ja hanguda.

Allikas: Anni Arro

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: