Praetud räimed marinaadis

Iga kord kui ma mõtlen kodustele praetud räimedele marinaadis, hakkab mul suu vett jooksma. Neid lihtsalt peab tegema. Pealegi säilivad nad külmkapis päris kaua, kuigi minu omad säilisid täpselt kaks päeva, sest need söödi lihtsalt nii kiiresti ära:)

Vaja läheb:

  • 600 g räimefileesid
  • 1,5 spl soola
  • muna
  • piim
  • jahu
  • õli ja võid

Marinaad:

  • 1 l vett
  • 2 porgandit
  • 1 sibul
  • 5 tera musta pipart
  • 1 loorberileht
  • 3 spl äädikat
  • soola
  • 1 spl suhkrut

Pese ja nõruta räimed. Määri soolaga ja lase pool tundi seista. Samal ajal valmista marinaad. Selleks lõika porgand ja sibul õhukesteks ratasteks, keeda vees pehmeks. Lisa pipar, loorberilehed, sool,  suhkur ja äädikas. Lase kõik koos keema. Võta keedunõu tulelt ning jahuta. Kasta kalafileed lahtiklopitud muna ja piima segusse ning seejärel jahusse. Prae õli ja või segus kuldpruuniks. Lao praetud kalad kaanega kaussi või purki, vala peale jahtunud marinaad. Jäta vähemalt üheks ööks külmkappi maitsestuma.

Allikas: Toidutare

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: