Imehea mustika toorjuustukook

Vaja läheb:

Põhi:

  • 1 pakk Kalevi küpsiseid
  • 75 g võid

Täidis:

  • 600 g maitsestamata toorjuustu
  • 200 g suhkrut
  • 4 muna
  • poole sidruni mahl
  • 2 dl mustikaid

Glasuur:

  • 100 g valget sokolaadi
  • 100 g maitsestamata toorjuustu

Põhja tarvis purusta küpsised, sega sulavõiga. Vooderda 20 cm koogivorm küpsetuspaberiga: põhi ja servad. Suru küpsisepuru ühtlaselt vormi põhja.

Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust, sega hulka suhkur. Pidevalt mikserdades lisa ükshaaval munad.  Sega hulka sidrunimahl ning jahus kergelt veeretatud mustikad.Vala täidis põhjale. Küpseta 160 kraadi juures 45 minutit- 1 tund. Valmis toorjuustukook võdiseb veel veidi ja ei tohi olla pruunikaks tõmbunud (kui kook hakkab ahjus pruunistuma siis kata see fooliumiga). Lase jahtuda irvakil uksega ahjus pool tundi, siis toatemperatuuril ja pane täiesti jahtunud kook koos vormiga ööseks külmkappi.
Glasuuri jaoks sulata veevannil  valge šokolaad, sega hoolsalt toorjuustuga kreemiks. Määri vormist välja võetud tordi peale ja külgedele. Kuna kook tundus mulle liiga magus, siis kaunistasin seda mõnusalt hapukate astelpaju marjadega- maitsekooslus oli imehea.
Allikas: http://siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: