Imehea mustika toorjuustukook

Vaja läheb:

Põhi:

  • 1 pakk Kalevi küpsiseid
  • 75 g võid

Täidis:

  • 600 g maitsestamata toorjuustu
  • 200 g suhkrut
  • 4 muna
  • poole sidruni mahl
  • 2 dl mustikaid

Glasuur:

  • 100 g valget sokolaadi
  • 100 g maitsestamata toorjuustu

Põhja tarvis purusta küpsised, sega sulavõiga. Vooderda 20 cm koogivorm küpsetuspaberiga: põhi ja servad. Suru küpsisepuru ühtlaselt vormi põhja.

Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust, sega hulka suhkur. Pidevalt mikserdades lisa ükshaaval munad.  Sega hulka sidrunimahl ning jahus kergelt veeretatud mustikad.Vala täidis põhjale. Küpseta 160 kraadi juures 45 minutit- 1 tund. Valmis toorjuustukook võdiseb veel veidi ja ei tohi olla pruunikaks tõmbunud (kui kook hakkab ahjus pruunistuma siis kata see fooliumiga). Lase jahtuda irvakil uksega ahjus pool tundi, siis toatemperatuuril ja pane täiesti jahtunud kook koos vormiga ööseks külmkappi.
Glasuuri jaoks sulata veevannil  valge šokolaad, sega hoolsalt toorjuustuga kreemiks. Määri vormist välja võetud tordi peale ja külgedele. Kuna kook tundus mulle liiga magus, siis kaunistasin seda mõnusalt hapukate astelpaju marjadega- maitsekooslus oli imehea.
Allikas: http://siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com
Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: