Šokolaadi-šarlotte

Väga suursugune tort. Samas üldse mitte  liialt magus, sidrunimahla tõttu jäi maitse minu jaoks pigem hapukaks. Retsept on pärit  minu viimasest lemmik koogiraamatust- Nadja koogid. See on tõeliselt ilus raamat ja kohe on näha, et kookidesse/tortidesse on pandud hulga armastust ja soojust. Omal ajal, kui Nadja Terevisioonis küpsetamas käis, sai ta juba mu lemmikuks. Väga särav naine ja millise kergusega ta oma kunstiteoseid tegi….fantastiline.

Vaja läheb:

Põhi:

  • 5 muna
  • 125 g suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 40 g jahu
  • 50 g tärklist
  • 30 g kakaod

Sisu:

  • 4 spl Amaretto likööri
  • 350 g mõruśokolaadi
  • 1 l vahukoort
  • 50 g suhkrut
  • 3 banaani
  • 2 spl źelatiini + 100 ml sidrunimahla

Kaunistuseks śokolaadi

Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munavalged kõvaks massiks. Lisa suhkrud ja munakollased. Vahusta veel pisut. Sega omavahel jahu, tärklis ja kakao. Lisa ettevaatlikult munasegule. Raamatus õpetatakse, et tuleb küpsetada kaks eraldi ümmargust koogipõhja (24 cm ja 32 cm) aga mina küpsetasin seekord ühe ja tegin sellest rullbiskviidi. Ühesõnaga, küpseta põhja(sid) 175 kraadi juures 10-15 minutit.

Sulata śokolaad veevannil, jahuta veidi. Vahusta vahukoor suhkruga. Pane źelatiin sidrunimahla paisuma, sulata ja jahuta. Lisa źelatiinile liköör. Sega kokku śokolaad, vahukoor ja źelatiinisegu. Võta ümara põhjaga 26 cm läbimööduga kauss ja kata sisepind toidukilega. Aseta suurem küpsetatud taignalatakas kausi põhja, nii et tekiks nõgus pind (mina siis katsin kausi põhja rullbiskviidi lõikudega). Kalla biskviidile śokolaadisegu, lõika peale banaaniviilud ja kata väiksema koogipõhjaga (mina katsin rullbiskviidi lõikudega). Pane tort paariks tunniks külma. Enne serveerimist aseta kausi peale suur taldrik ja keera kauss tagurpidi. Eemalda toidukile. Kaunista riivitud või sulaśokolaadiga.

Allikas: Nadja koogid

6 kommentaari (+add yours?)

  1. Anonüümne
    Jul 21, 2013 @ 18:59:03

    Konkreetse rulli vahele panin õunamoosi!

  2. Eerik Jõe
    Jul 20, 2013 @ 18:44:49

    aga mul on veel siukene küsimus, et mis te sinna taigna vahele panete, enne kui te selle taigna rulli keerate.

  3. silgudritta
    Feb 24, 2012 @ 18:16:11

    Ikka:)

  4. Piret
    Feb 24, 2012 @ 14:54:17

    Ok suvel siis teeme koos! Siis mul pärast lihtsam🙂

  5. silgudritta
    Feb 23, 2012 @ 16:00:45

    Kusjuures tundub küll aga ei ole tegelt:) kui oled ühe korra läbi teinud, siis teine kord on juba lihtsam!

  6. Piret
    Feb 21, 2012 @ 23:14:32

    Tundub päris keeruline…:s

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: