Śokolaadi-virsikukook

Vaja läheb:

  • 150 g tumedat shokolaadi
  • 2 dl suhkrut
  • 150 g võid
  • 5 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl jahu
  • virsiku kompotti
  • kirsikompotti
Põhja tegemiseks sulata potis või, lisa tükeldatud śokolaad, sega kuni on sulanud. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, vahusta ka munavalged  kõvaks vahuks. Sulatatud või-śokoladisegu vala veidi jahtunult munakollasevahule, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, lõpuks ettevaatlikult segades munavalegvaht. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpseta 170 kraadises ahjus keskmises vahes 55 minutit.  Lõika kook kuumalt kaheks kihiks, immuta mõlemad kihid kompoti vedelikuga. Kata alumine koogikiht  virsikupüreega ja tervete kirssidega.  Kata kook śokolaadi glasuuriga. Kaunista ja pane kook  külmkappi maitsestuma.
Glasuur:
50 g võid panna potti sulama,
sulanud võile lisada omavahel segatud 1 dl suhkrut ja 1 spl kakaod
ja 2 spl hapukoort. Keeta umbes 1 minut.

Allikas: Sille toidublog

Koogi küpsetas Maarika!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: