Śokolaadi-virsikukook

Vaja läheb:

  • 150 g tumedat shokolaadi
  • 2 dl suhkrut
  • 150 g võid
  • 5 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl jahu
  • virsiku kompotti
  • kirsikompotti
Põhja tegemiseks sulata potis või, lisa tükeldatud śokolaad, sega kuni on sulanud. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, vahusta ka munavalged  kõvaks vahuks. Sulatatud või-śokoladisegu vala veidi jahtunult munakollasevahule, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, lõpuks ettevaatlikult segades munavalegvaht. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpseta 170 kraadises ahjus keskmises vahes 55 minutit.  Lõika kook kuumalt kaheks kihiks, immuta mõlemad kihid kompoti vedelikuga. Kata alumine koogikiht  virsikupüreega ja tervete kirssidega.  Kata kook śokolaadi glasuuriga. Kaunista ja pane kook  külmkappi maitsestuma.
Glasuur:
50 g võid panna potti sulama,
sulanud võile lisada omavahel segatud 1 dl suhkrut ja 1 spl kakaod
ja 2 spl hapukoort. Keeta umbes 1 minut.

Allikas: Sille toidublog

Koogi küpsetas Maarika!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: