Piparkoogitainas

Ma ei osta enam poest piparkoogitainast:) Isetehtud tainas on nii mõnusalt siidine ja hea maitsega. Ja mis peamine, sa tead täpselt mida sa sööd!

Vaja läheb:

  • 2 dl tumedat suhkrusiirupit
  • 2 dl suhkrut (mina kasutasin pruuni suhkrut)
  • 1 spl jahvatatud kaneel
  • 2 tl jahvatatud nelki
  • 1 sl jahvatatud kardemoni
  • 1 tl ingveripulbrit
  • VÕI siis üks pakk piparkoogimaitseainet
  • 250 g võid
  • 2 muna
  • 600 g jahu
  • 2 tl soodat

Kuumuta potis suhkrusiirup ja suhkur koos maitseainetega keemiseni. Tõsta pott tulelt ja sega juurde võitükid. Sega kuni või on sulanud ja lase veidi jahtuda. Lisa kloppides ükshaaval munad. Sega sooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule. Sega tainas hoolega läbi ja pane kilekotti või toidukilesse ja hoia vähemalt üleöö külmkapis.

 

Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 7 minutit (olenevalt ahjust 6-9 min). Soovi korral kaunista piparkoogid glasuuriga.

Allikas: nami-nami.ee

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: