Piparkoogitainas

Ma ei osta enam poest piparkoogitainast:) Isetehtud tainas on nii mõnusalt siidine ja hea maitsega. Ja mis peamine, sa tead täpselt mida sa sööd!

Vaja läheb:

  • 2 dl tumedat suhkrusiirupit
  • 2 dl suhkrut (mina kasutasin pruuni suhkrut)
  • 1 spl jahvatatud kaneel
  • 2 tl jahvatatud nelki
  • 1 sl jahvatatud kardemoni
  • 1 tl ingveripulbrit
  • VÕI siis üks pakk piparkoogimaitseainet
  • 250 g võid
  • 2 muna
  • 600 g jahu
  • 2 tl soodat

Kuumuta potis suhkrusiirup ja suhkur koos maitseainetega keemiseni. Tõsta pott tulelt ja sega juurde võitükid. Sega kuni või on sulanud ja lase veidi jahtuda. Lisa kloppides ükshaaval munad. Sega sooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule. Sega tainas hoolega läbi ja pane kilekotti või toidukilesse ja hoia vähemalt üleöö külmkapis.

 

Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 7 minutit (olenevalt ahjust 6-9 min). Soovi korral kaunista piparkoogid glasuuriga.

Allikas: nami-nami.ee

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: