Śokolaadi-juustukook

Vaja läheb:

Põhi:

  • 3 dl jahu
  • näpuotsatäis soola
  • 3 sl naturaalset kakaopulbrit
  • 3 sl suhkrut
  • 125 g võid
  • ca 3 sl külma vett

Täidis:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 50 g piimaśokolaadi
  • 600 g maitsestamata toorjuustu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 1,5 dl hapukoort

Kate:

  • hapukoor
  • kakaopulber
  • suhkur

Põhja jaoks sega kuivained omavahel. Näpi hulka külm või, lisa vesi ning sõtku taignaks. Suru see lahtikäiva 24 cm koogivormi põhjale. Aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi. Täidise jaoks sulata śokolaadid veevannil ja lase jahtuda. Mikserda toasoe toorjuust, munad, suhkur ja hapukoor ühtlaseks massiks. Lõpuks sega juurde śokolaad. Vala toorjuustumass vormi ja küpseta 180 kraadi juures 50 minutit. Ahju võid panna ka kausi veega (niiskus ei lase koogil pealt mureneda). Lase koogil ahjus maha jahtuda ja hoia üleöö külmkapis. Enne serveerimist kata kakaohapukoorega.

Allikas: koogipõhi http://kokkama.blogspot.com/2010/10/sokolaadiselt-kelmikas-juustukook.html

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: