Kõrvitsasai

Vaja läheb:

  • 800 g puhastatud kõrvitsat
  • 50 g toasooja pärmi
  • 2 dl piima
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1,5 tl soola
  • 2 dl kaerajahu
  • 150 g toasooja võid
  • 1,5 dl rosinaid
  • 1 dl soolapähkleid
  • 14-15 dl nisujahu

Rösti kõrvitsat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures 30 minutit. Lase jahtuda ja püreesta. Lahusta pärm 2 dl käesoojas piimas, lisa kõrvitsapüree. Seejärel lisa suhkur, sool, kaerajahu ja klopi puulusikaga ühtlaseks. Sega vähehaaval hulka nisujahu. Enne veel, kui oled kogu jahu lisanud, sõtku juurde pehme või ja pestud rosinad. Sõtku tainast seni, kuni see käte küljest lahti lööb. Jaga tainas pooleks ning sõtku ühele osale juurde jämedalt hakitud soolapähklid. Lase mõlemal taignapallil kahekordseks kerkida. Sõtku siis tainast õhk välja ja punu kaks palmiksaia. Lase neil ahjuplaadil 20 minutit kerkida.

Vahetult enne ahjupanekut määri lahtiklopitud munaga  ning seejärel küpseta ahju alumisel siinil 200 kraadi juures 30 minutit. Valminud saiad pintselda üle veega.

Lõika soojast saiast üks mõnusalt paks viil, määri taluvõid peale ja oledki maitseelamuste seitsmendas taevas : )

Allikas: Pereköök, Koduleiva eri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: