Kõrvitsasai

Vaja läheb:

  • 800 g puhastatud kõrvitsat
  • 50 g toasooja pärmi
  • 2 dl piima
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1,5 tl soola
  • 2 dl kaerajahu
  • 150 g toasooja võid
  • 1,5 dl rosinaid
  • 1 dl soolapähkleid
  • 14-15 dl nisujahu

Rösti kõrvitsat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures 30 minutit. Lase jahtuda ja püreesta. Lahusta pärm 2 dl käesoojas piimas, lisa kõrvitsapüree. Seejärel lisa suhkur, sool, kaerajahu ja klopi puulusikaga ühtlaseks. Sega vähehaaval hulka nisujahu. Enne veel, kui oled kogu jahu lisanud, sõtku juurde pehme või ja pestud rosinad. Sõtku tainast seni, kuni see käte küljest lahti lööb. Jaga tainas pooleks ning sõtku ühele osale juurde jämedalt hakitud soolapähklid. Lase mõlemal taignapallil kahekordseks kerkida. Sõtku siis tainast õhk välja ja punu kaks palmiksaia. Lase neil ahjuplaadil 20 minutit kerkida.

Vahetult enne ahjupanekut määri lahtiklopitud munaga  ning seejärel küpseta ahju alumisel siinil 200 kraadi juures 30 minutit. Valminud saiad pintselda üle veega.

Lõika soojast saiast üks mõnusalt paks viil, määri taluvõid peale ja oledki maitseelamuste seitsmendas taevas : )

Allikas: Pereköök, Koduleiva eri

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: