Porganditort

Tõeliselt hea ja mahlane tort!

Vaja läheb:

  • 2,5 dl suhkrut
  • 4,5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl kaneeli
  • 3 muna
  • 2 dl õli
  • 5 dl riivitud porgandit
  • 1,5 dl purustatud kreeka pähkleid

Kreem:

  • 400 g toorjuustu
  • 1,5 dl suhkrut
  • (2 spl apelsinimahla)

Sega omavahel kuivained. Klopi lahti munad, sega hulka esmalt õli ja kuivained, seejärel ka riivitud porgand ja pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm küpsetusvormi ja küpseta ahju alumises osas 175 kraadi juures 50 minutit (kui kook kipub pealt liialt pruunistuma, siis kata see fooliumiga).

Lase kook täielikult jahtuda. Lõika põhi kaheks kihiks. Vahusta toasoe toorjuust suhhruga ning lisa soovi korral apelsinimahla. Pane kreemi tordi vahele ja peale. Soovi korral kaunista riivitud/sulatatud sokolaadiga.

Allikas: Pereköögi kokaraamat

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: