Porganditort

Tõeliselt hea ja mahlane tort!

Vaja läheb:

  • 2,5 dl suhkrut
  • 4,5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl kaneeli
  • 3 muna
  • 2 dl õli
  • 5 dl riivitud porgandit
  • 1,5 dl purustatud kreeka pähkleid

Kreem:

  • 400 g toorjuustu
  • 1,5 dl suhkrut
  • (2 spl apelsinimahla)

Sega omavahel kuivained. Klopi lahti munad, sega hulka esmalt õli ja kuivained, seejärel ka riivitud porgand ja pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm küpsetusvormi ja küpseta ahju alumises osas 175 kraadi juures 50 minutit (kui kook kipub pealt liialt pruunistuma, siis kata see fooliumiga).

Lase kook täielikult jahtuda. Lõika põhi kaheks kihiks. Vahusta toasoe toorjuust suhhruga ning lisa soovi korral apelsinimahla. Pane kreemi tordi vahele ja peale. Soovi korral kaunista riivitud/sulatatud sokolaadiga.

Allikas: Pereköögi kokaraamat

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: