Tõeliselt hea ja mahlane tort!
- 2,5 dl suhkrut
- 4,5 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 2 tl kaneeli
- 3 muna
- 2 dl õli
- 5 dl riivitud porgandit
- 1,5 dl purustatud kreeka pähkleid
Kreem:
- 400 g toorjuustu
- 1,5 dl suhkrut
- (2 spl apelsinimahla)
Sega omavahel kuivained. Klopi lahti munad, sega hulka esmalt õli ja kuivained, seejärel ka riivitud porgand ja pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm küpsetusvormi ja küpseta ahju alumises osas 175 kraadi juures 50 minutit (kui kook kipub pealt liialt pruunistuma, siis kata see fooliumiga).
Lase kook täielikult jahtuda. Lõika põhi kaheks kihiks. Vahusta toasoe toorjuust suhhruga ning lisa soovi korral apelsinimahla. Pane kreemi tordi vahele ja peale. Soovi korral kaunista riivitud/sulatatud sokolaadiga.
Allikas: Pereköögi kokaraamat