Nigella Śokolaadikook

See kook on tehtud ilma jahuta! Maitseb taevalikult!

Vaja läheb:

Põhi:

  • 250 g tumedat śokolaadi
  • 125 g toasooja võid
  • 6 muna (2 tervet, 4 eraldatud)
  • 175 g tuhksuhkrut

Kate:

  • 400 ml vahukoort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl rummi (paar tilka rummiessentsi)

Sulata śokolaad veevannil. Lase võil sulada sokolaadis. Jahuta. Vahusta 2 tervet muna ja 4 munakollast 75 g tuhksuhkruga. Sega hulka sokolaadimass. Vahusta 4 munavalget 100 g tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Lõpuks sega vahustatud munavalged ettevaatlikult muna-šokolaadisegule alt üles tõstes, et õhk välja ei läheks. Vala segu 24 cm lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures 35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda. Eemalda vorm ja aseta kook serveerimisalusele. Vahusta vahukoor vanillisuhkru ja rummiga. Kata kook vahukoorega ja kaunista kas marjade või kakaopulbriga.

Allikas: nigella.com

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: