Nigella Śokolaadikook

See kook on tehtud ilma jahuta! Maitseb taevalikult!

Vaja läheb:

Põhi:

  • 250 g tumedat śokolaadi
  • 125 g toasooja võid
  • 6 muna (2 tervet, 4 eraldatud)
  • 175 g tuhksuhkrut

Kate:

  • 400 ml vahukoort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl rummi (paar tilka rummiessentsi)

Sulata śokolaad veevannil. Lase võil sulada sokolaadis. Jahuta. Vahusta 2 tervet muna ja 4 munakollast 75 g tuhksuhkruga. Sega hulka sokolaadimass. Vahusta 4 munavalget 100 g tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Lõpuks sega vahustatud munavalged ettevaatlikult muna-šokolaadisegule alt üles tõstes, et õhk välja ei läheks. Vala segu 24 cm lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures 35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda. Eemalda vorm ja aseta kook serveerimisalusele. Vahusta vahukoor vanillisuhkru ja rummiga. Kata kook vahukoorega ja kaunista kas marjade või kakaopulbriga.

Allikas: nigella.com

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: