Nigella šokolaadi juustukook

Nigella nimi ütleb juba kõik:) Meeletult hea šokolaadikook, omalt poolt lisasin mustikad ja need sobivad koogiga imehästi. Kui sa hakkad tegema juustukooki, siis pea meeles, et kõik koostisained peavad olema toasoojad. 

Vaja läheb:

  • 200 g digestive küpsiseid
  • 75 g võid
  • 1 spl kakaopulbrit (Kalev)
  • 600 g toorjuustu (Tere)
  • 200 g šokolaadi (mina panin 100 g mõrudat ja 100 g piima)
  • 150 g tuhksuhkrut
  • 3 muna
  • 3 munakollast
  • 150 ml hapukoort
  • 1 tl kakaopulbrit segatuna 1 tl kuuma veega
  • 75 g tumedat śokolaadi
  • 100 ml 35% koort
  • 1 spl kakaopulbrit

Põhja tegemiseks purusta küpsised ja sulata või. Sega küpsisepuru, sulatatud või ja kakaopulber segamini ja pane 26 cm lahtikäiva vormi põhja (vooderda vorm eelnevalt küpsetuspaberiga).

Sulata šokolaad veevannil ja jäta jahtuma. Mikserda toasoe toorjuust tuhksuhkruga kreemiks, lisa ükshaaval munad ja siis munakollased. Lisa hapukoor ja veega segatud kakaopulber. Lõpuks lisa jahtunud šokolaad.  Vala kreem küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 45 minutit. Pane ahju ka veekauss, et tekiks aur, siis juustukook ei murene pealt nii kergesti.  Jäta kook mõneks ajaks ahju jahtuma. Kui kook on täitsa maha jahtunud siis pane see ööks külmkappi seisma.

Enne serveerimist valmista glasuur. Lase koor potis keema tõusta, lisa šokolaad ja kakaopulber ja sega kuni šokolaad on sulanud. Jahuta ja vala koogile. Kata kook ka ohtralt mustikatega. Lase külmkapis veel tund aega seista.

Söö ja mõnule!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: