Kreemjas rabarberipirukas

Kõige parem rabarberikook, mida ma söönud/teinud olen! Sellele koogile annab erilise maitse just pruun suhkur. Kasuta kindlasti seda!

Vaja läheb:

Põhi:

  • 100 g võid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 2  spl pruuni või fariinisuhkrut

Kate:

  • 500 g rabarbereid
  • 1,5 dl pruuni või fariinisuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl kardemoni või muskaatpähklit
  • 1,5 sl tärklist
  • 3 munakollast
  • 3 dl vahukoort

Sulata ja jahuta või. Sega jahu, küpsetuspulber, fariinsuhkur ja jahtunud sulavõi ühtlaseks. Vajuta tainas 26-28 cm võitatud koogivormi põhja (ja äärtele) ning lase 30 minutit külmas seista. Seejärel küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit.

Koori ja tükelda rabarber. Sega omavahel rabarber, suhkur, kaneel, kardemon ja tärklis, laota eelküpsetatud põhjale. Mikserda munakollased heledaks vahuks, sega vahustamata koorega ja vala vormi.  Küpseta veel 30 minutit. Kate peab jääma pehme ja kreemjas. Kui pirukas pruunistub ahjus liialt, siis kata see fooliumiga, nii ei lähe kate kõrbema. Lase ennem serveerimist jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks.

Allikas: Pereköögi kokaraamat

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: