Kreemjas rabarberipirukas

Kõige parem rabarberikook, mida ma söönud/teinud olen! Sellele koogile annab erilise maitse just pruun suhkur. Kasuta kindlasti seda!

Vaja läheb:

Põhi:

  • 100 g võid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 2  spl pruuni või fariinisuhkrut

Kate:

  • 500 g rabarbereid
  • 1,5 dl pruuni või fariinisuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl kardemoni või muskaatpähklit
  • 1,5 sl tärklist
  • 3 munakollast
  • 3 dl vahukoort

Sulata ja jahuta või. Sega jahu, küpsetuspulber, fariinsuhkur ja jahtunud sulavõi ühtlaseks. Vajuta tainas 26-28 cm võitatud koogivormi põhja (ja äärtele) ning lase 30 minutit külmas seista. Seejärel küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit.

Koori ja tükelda rabarber. Sega omavahel rabarber, suhkur, kaneel, kardemon ja tärklis, laota eelküpsetatud põhjale. Mikserda munakollased heledaks vahuks, sega vahustamata koorega ja vala vormi.  Küpseta veel 30 minutit. Kate peab jääma pehme ja kreemjas. Kui pirukas pruunistub ahjus liialt, siis kata see fooliumiga, nii ei lähe kate kõrbema. Lase ennem serveerimist jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks.

Allikas: Pereköögi kokaraamat

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: