Kohupiimakattega rabarberikook

Vaja läheb:

  • 75 g võid
  • 3 dl jahu (1 dl kaerajahu, 2 dl nisujahu)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl rõõska koort
  • 1 muna
  • 500 g rabarberit
  • 0.5 dl suhkrut
  • 250 g kohupiima
  • 1 dl rõõska koort
  • 1 muna
  • 0,5 dl suhkrut

Sulata või ja lase jahtuda, sega juurde suhkur ja küpsetuspulbriga segatud jahud, lisa koor ja lahtiklopitud muna ning sega taigen ühtlaseks. Vala taigen võitatud 28 cm küpsetusvormi. Tükelda rabarber. Mikserda kohupiim, rõõsk koor, muna ja suhkur ühtlaseks massiks. Kata taigen rabarberitükkidega ja puista üle suhkruga, vala peale kohupiimamass. Küpseta 200 kraadises ahjus 45 minutit (kui kohupiim hakkab liialt pruunistuma, siis kata kook fooliumiga).

Allikas: Maire Suitsu retseptiraamat (tegin mõned muudatused)

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: