Kohupiimakattega rabarberikook

Vaja läheb:

  • 75 g võid
  • 3 dl jahu (1 dl kaerajahu, 2 dl nisujahu)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl rõõska koort
  • 1 muna
  • 500 g rabarberit
  • 0.5 dl suhkrut
  • 250 g kohupiima
  • 1 dl rõõska koort
  • 1 muna
  • 0,5 dl suhkrut

Sulata või ja lase jahtuda, sega juurde suhkur ja küpsetuspulbriga segatud jahud, lisa koor ja lahtiklopitud muna ning sega taigen ühtlaseks. Vala taigen võitatud 28 cm küpsetusvormi. Tükelda rabarber. Mikserda kohupiim, rõõsk koor, muna ja suhkur ühtlaseks massiks. Kata taigen rabarberitükkidega ja puista üle suhkruga, vala peale kohupiimamass. Küpseta 200 kraadises ahjus 45 minutit (kui kohupiim hakkab liialt pruunistuma, siis kata kook fooliumiga).

Allikas: Maire Suitsu retseptiraamat (tegin mõned muudatused)

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: