Rummikeeks

Selle keeksi võlu peitub kuivatatud ploomides, mida on ööpäev hoitud rummi sees!

Vaja läheb:

  • 1 dl kuivatatud ploome
  • 1 dl rummi
  • 150 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 3,5 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit

Lõika kuivatatud ploomid väiksemateks tükkideks ja kalla rumm peale ning lase ööpäev maitsestuda. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega hulka küpsetuspulbri ja maitseainetega segatud jahu. Lisa ka ploomitükid. Kui tainas jääb paks, siis lisa veel rummi juurde. Vala tainas rasvainega määritud piklikku keeksivormi (kui kasutad silikoonvormi, siis tee see külma veega märjaks) ning küpseta 175 kraadises ahjus umbes 1 tund.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: