Banoffee pie

See kook on pärit Inglismaalt,  sellest ka inglisekeelne nimi. Banoffee on kooslus kahest maitsvast asjast- banaanist ja toffeest! Selle koogi tegemiseks on vaja keedetud kondenspiima. Mõnikord müüakse seda Maximas aga seda saab teha ka ise. Selleks tuleb tavalist kondenspiima keeta potis kaks tundi, nõks on aga selles, et keeta tuleb kinnist purki, mis on üleni vee all:) Seekord läksin lihtsama vastupanu teed- ostsin Maximast valmis keedetud kondenspiima. Kook ise on taevane õnnistus:)

Vaja läheb: 28 cm vormi jaoks

Põhi:

  • 250 g digestive küpsiseid
  • 50 g võid

Täidis:

  • 400 g keedetud kondenspiima
  • 4 banaani
  • 200 ml vahukoort
  • 3 tl suhkrut

Purusta küpsised köögikombainis, sulata või. Sega küpsisepuru ja sulavõi kokku, pane küpsetusvormi põhja ja äärtele (küpsetusvorm määri eelnevalt rasvainega). Pane vorm 15 minutiks sügavkülma. Kalla peale kondenspiim (ära purki külmkappi pane, muidu on hästi raske määrida kondenspiima) ja määri ühtlaselt laiali. Viiluta banaanid ja jaota koogile. Vahusta koor suhkruga ning kata banaanid. Lase paar tundi jahedas seista! Ja valmis ta ongi:)


2 kommentaari (+add yours?)

  1. silgudritta
    Apr 25, 2011 @ 14:35:13

    Ehhh…peaks jah:) tegin muudatuse! Aitäh tähelepanelik fänn:)
    Nii tore!

  2. maret
    Apr 24, 2011 @ 20:09:59

    Kuki muki. Kaks asja:
    1. Kas vahukoore kogus ei peaks ml olema?
    2. Keedetud kondentspiima saab paremini laiali ajada, kui näpud on märjad.

    Kook oligi taevalik! Täpselt kümnesse nende pühade ajal. Tervel perel oli hea meel.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: