Kuna tegin apelsinimarmelaadi, siis tahtsin kohe ka sellest midagi küpsetada. Internetis ringi vaadates hakkas silma üks śokolaadikoogi retsept, milles oli kasutatud marmelaadi. Kujutasin juba ette seda maitsekooslust ja suu hakkas vett jooksma:) Tehtud ta saigi ja minu meelest tuli väga hea!
- 225 ml jahu (kasutasin täistera nisujahu)
- 3 muna
- 125 ml suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 150 ml apelsinimarmelaadi
- 150 g võid
- 100 g tumedat śokolaadi
Glasuur:
- 100 g sokolaadi (minul oli piimasokolaad mandlitükkidega)
- 50 ml koort
- 1 spl võid
Vahusta munad suhkruga. Sulata pliidil või ja lisa hulks sokolaaditükid ja sulata ka need. Jahuta. Sega munavahu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, marmelaad ja sokolaadi või segu. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm lahtikäivasse küpsetusvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus 45 minutit.
Glasuuri jaoks kuumuta kastrulis koor, lisa śokolaad ja või. Võta tulelt ja sega hästi läbi. Lase täielikult jahtuda.
Torka koogi sisse hambatikuga väikesed augud ja niisuta kas apelsinimahla või piimaga. Kata kook glasuuriga.
Allikas: http://elinakokkab.blogspot.com/2008/05/okolaadi-apelsinimarmelaadi-tort.html