Biskviitkattega õunakook

Seda kooki lihtsalt peab tegema terve plaaditäie! Kõige parem tuleb kook koduaia hapukatest õuntest. Hiliskevadel on kohustuslik teha kooki rabarberitega:)

Vaja läheb:

Põhi:

  • 250 g toasooja võid
  • 6 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna
  • 1 dl suhkrut

Täidis:

  • 6-8 õuna
  • 2-4 spl suhkrut
  • kaneeli

Biskviitkate:

  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl jahu
  • 0,5 dl tärklist

Puhasta ja tükelda/viiluta õunad. Vahusta toasoe või suhkruga vahule, lisa muna ja vahusta edasi. Lisa jahu ja küpsetuspulbri segu ja sega tainas läbi. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja kata õunatükkidega. Raputa peale suhkur ja kaneel. Küpseta 175 kraadises ahjus 20 minutit. Biskviidiks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisa jahu ja tärklise segu ja sega ettevaatlikult läbi. Kalla taigen koogile ja aja ühtlaselt lajali. Küpseta veel umbes 10 minutit (kuni biskviitkate on ilus kuldne), proovi küpsust tikuga. Kui on vedel seest, siis küpseta veel 5 minutit.

Kui kasutad rabarberit, siis sega rabarberitükid suhkru ja kaneeliga ja kalla koos tekkinud vedelikuga taignale. Vedelik teeb koogi mõnusalt mahlaseks.

Advertisements

3 kommentaari (+add yours?)

  1. Ketlin
    sept. 28, 2012 @ 09:34:00

    Võtsin ahjust just uue plaaditäie välja ;o) Täielik lemmik meil..

  2. Krista
    sept. 24, 2012 @ 09:34:05

    🙂 Ajasid mulle ka isu peale:)

  3. Ketlin
    sept. 21, 2012 @ 19:43:01

    Krista sul on õigus, seda kooki lihtsalt peab plaaditäie tegema! ;o) Väga maitsev!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: