Biskviitkattega õunakook

Seda kooki lihtsalt peab tegema terve plaaditäie! Kõige parem tuleb kook koduaia hapukatest õuntest. Hiliskevadel on kohustuslik teha kooki rabarberitega:)

Vaja läheb:

Põhi:

  • 250 g toasooja võid
  • 6 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna
  • 1 dl suhkrut

Täidis:

  • 6-8 õuna
  • 2-4 spl suhkrut
  • kaneeli

Biskviitkate:

  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl jahu
  • 0,5 dl tärklist

Puhasta ja tükelda/viiluta õunad. Vahusta toasoe või suhkruga vahule, lisa muna ja vahusta edasi. Lisa jahu ja küpsetuspulbri segu ja sega tainas läbi. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja kata õunatükkidega. Raputa peale suhkur ja kaneel. Küpseta 175 kraadises ahjus 20 minutit. Biskviidiks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisa jahu ja tärklise segu ja sega ettevaatlikult läbi. Kalla taigen koogile ja aja ühtlaselt lajali. Küpseta veel umbes 10 minutit (kuni biskviitkate on ilus kuldne), proovi küpsust tikuga. Kui on vedel seest, siis küpseta veel 5 minutit.

Kui kasutad rabarberit, siis sega rabarberitükid suhkru ja kaneeliga ja kalla koos tekkinud vedelikuga taignale. Vedelik teeb koogi mõnusalt mahlaseks.

3 kommentaari (+add yours?)

  1. Ketlin
    Sep 28, 2012 @ 09:34:00

    Võtsin ahjust just uue plaaditäie välja ;o) Täielik lemmik meil..

  2. Krista
    Sep 24, 2012 @ 09:34:05

    🙂 Ajasid mulle ka isu peale:)

  3. Ketlin
    Sep 21, 2012 @ 19:43:01

    Krista sul on õigus, seda kooki lihtsalt peab plaaditäie tegema! ;o) Väga maitsev!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: