Biskviittort

Vaja läheb:

Bisviit:

  • 4 suurt muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu /täisteranisujahu
  • 1 dl tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis/kate:

  • 2 dl vahukoort
  • kohupiimatoru
  • 3 spl suhkrut
  • marju (maasikaid, mustikaid)
  • banaani
  • immutamiseks mahla või piima

Bisviidi tegemiseks mikserda munad suhkruga kõvaks vahuks (mina ei eralda kunagi munavalgeid kollastest ja alati läheb ilusti vahtu). Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja tärklis ja sega tasakesi läbi (mina kasutan viimasel ajal täisteranisujahu ja sellega tuleb väga hea ja kerkib sama moodi nagu valge jahuga). Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 või 26 cm vormi. Küpseta 180 kraadises ahjus 20 minutit. Proovi küpsust tikuga. Kui seest ei ole veel ära küpsenud aga pealt juba pruun, siis kata küpsetusvorm fooliumiga ja küpseta edasi. Lase biskviidil jahtuda ja lõika (horisontaalselt) pooleks. Immuta mõlemad kihid piima või mahlaga. Vahusta koor ja lisa vahustamise lõpu poole suhkur ja kohupiim. Kata alumine biskviidikiht 1/4 vahukoore-kohupiima seguga ja pane selle peale banaaniviilud. Tõsta peale ka teine biskviidikiht. Kata see ülejäänud vahukooreseguga, kata ka ääred. Kaunista maasikatega. Lase tordil paar tundi külmas seista.

Bisviidi retsept: “Pereköögi kokaraamat”

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: