Hatśapuri brõnsaga

See on üks imehea Gruusia juustupirukas!

Vaja läheb:

  • 250 g hapukoort
  • 6 spl sulatatud võid
  • 1 muna
  • 6dl nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • soola

Täidis:

  • 250 g brõnsa või suluguni juustu (Maximas müüakse)
  • 1 muna
  • 2 spl hapukoort
  • 2 küüslaugu küünt
  • 0,5 dl hakitud peterselli

Taina jaoks sega omavahel hapukoor ja sulatatud või, lisa lahti klopitud muna.  Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga ning lisa hapukooresegule, sõtku taigen. Jaota tainas kahte ossa ja rulli küpsetusplaadi suuruseks.

Riivi juust jämedama riiviga ja haki petersell ning küüslauk. Sega kõik kokku ja lisa muna ning hapukoor. Tõsta täidis tagnaplaadile ja aja ühtlaselt laiali. Määri servad lahtiklopitud munaga ja tõsta teine taignaplaat peale ning suru ääred kokku. Torka  taignasse kahvliga augud ja määri  pealt munaga. Küpseta ahjus 220 kraadi juures kuldpruuniks.

Allikas: Toidutare

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: