Pavlova ehk beseetort

Kuna mul jäi jäätiseteost 5 munavalget üle, siis loomulikult pidin ma beseetorti tegema:) Retsept on algselt pärit Nigellalt aga muudetud Nami-Nami poolt.

Vaja läheb:

  • 5 toasooja munavalget
  • näpuotsa täis soola
  • 250 g suhkurt, mina panin 200 g
  • 2 tl tärklist
  • vanillisuhkrut või vanilliekstrakti
  • 1 tl äädikat

Kreemiks:

  • 3 dl 35% koort
  • 1 spl suhkrut
  • marju

Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, äädikas ja vanill ning sega ettevaatlikult läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja joonista sellele ring. Kalla munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele ja aja laiali. Mina tegin kõrged ääred.

Kuumuta ahi 170 kraadini. Tõsta kook ahju ja alanda kohe kuumus 140 kraadini. Sellise küpsetusviisiga jääb kook seest pehme (nagu vahukomm). Küpseta ahju alumisel siinil 1 tund. Vahepeal ei tohi ahjuust lahti teha.  Kui kook valmis siis tee ahjuuks irvakile ja lase vähemalt tund aega ahjus jahtuda. Mina lasin jahtuda ahjus 2 tundi. Tõsta kook serveerimisalusele ja kata vahustatud vahukoorega. Mina panin veel vahukoore alla maasikaid ja peale mustsõstraid. Kõige parem on beseekook värskete maasikatega!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: