Banaanikeeks

Vaja läheb:

  • 150 võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 2 dl kaerajahu
  • 1 tl soodat
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 3 suurt banaani
  • 0,5 dl külma kanget kohvi
  • soovi korral kreeka pähkleid

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, jätkates vahustamist. Sega teises kausis jahud, küpsetuspulber ja sooda. Püreesta kahvliga banaanid (saumiksriga jääb liiga kleepuv mass). Lisa võivahule jahud, banaanimass ja kohvi (soovi korral pähklid). Sega tasakesi segamini. Vala ümmargusse keeksivormi (või suuremasse pikliku vormi). Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Kui keeks hakkab pealt liialt pruunistuma siis kata vorm fooliumiga.

Allikas: algne retsept Lia Virkus (tegin mõned muudatused)

Advertisements

1 kommentaar (+add yours?)

  1. Maarika
    veebr. 09, 2011 @ 18:47:36

    Jeee Krista kuulus banaanikeeks, limps!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: