Banaanikeeks

Vaja läheb:

  • 150 võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 2 dl kaerajahu
  • 1 tl soodat
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 3 suurt banaani
  • 0,5 dl külma kanget kohvi
  • soovi korral kreeka pähkleid

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, jätkates vahustamist. Sega teises kausis jahud, küpsetuspulber ja sooda. Püreesta kahvliga banaanid (saumiksriga jääb liiga kleepuv mass). Lisa võivahule jahud, banaanimass ja kohvi (soovi korral pähklid). Sega tasakesi segamini. Vala ümmargusse keeksivormi (või suuremasse pikliku vormi). Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Kui keeks hakkab pealt liialt pruunistuma siis kata vorm fooliumiga.

Allikas: algne retsept Lia Virkus (tegin mõned muudatused)

1 kommentaar (+add yours?)

  1. Maarika
    Feb 09, 2011 @ 18:47:36

    Jeee Krista kuulus banaanikeeks, limps!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: