Kaneelirullid

Viimased paar aastat olen teinud pärmitainast Sille toidublogist pärit retsepti järgi. Alati kerkib tainas ilusti ja küpsetised tulevad kohevad.Sellest kogusest saab õnnelikuks üks suur pere või siis väike pere ja nende sõbrad:) Kui sõpru parasjagu külla oodata ei ole siis jaga kogused pooleks.

Eelkergitusega pärmitaigen:

  • 0,5 l käesooja piima
  • 1,5 dl sukrut
  • 50 g pärmi (või 1 pakk kuivpärmi)
  • 400 g jahu

Sega pärm suhkruga vedelaks, lisa käesoe piim ja vähehaaval jahu. Sega lusikaga hästi läbi ja jäta 20 minutiks seisma.

  • 2 lahtiklopitud muna
  • umbes 450 g jahu
  • 1 tl soola
  • 1,5 dl õli

Lisa taignale munad, soolaga segatud jahu ja õli. Sõtku hästi läbi. Jäta sooja kohta kerkima umbes tunniks ajaks. Mina kasutan pärmitaigna tegemiseks Tupperware suurt kaussi, kellel seda ei ole siis tuleb köögirätik kausi peale panna kerkimise ajaks.

Jaga taigen näiteks kolmeks ja rulli üks päts ristküliku kujuliseks. Määri pehme võiga ja riputa peale kaneeli ning suhkrut. Kõike ikka hulgi:) Keera tainas rulli ja lõika jupid. Pane jupid laua peale püsti ja vajuta servad alla, et tekiks lilleõie moodi asi:)

Pane saiakesed panni peale kerkima 15 minutiks. Pintselda munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus kuldpruuniks (umbes 20 minutit).

Tegin rosinasaiakesi ka, kõik tegin samamoodi, ainult kaneeli asemele panin rosinaid. Siis ma olen teinud veel mandli-sokolaadikeerusid. Täidiseks panin mandlilaaste, tükeldatud mandleid ja riivitud sokolaadi.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: