Pähkli-śokolaadi küpsised

Meeletult head ja krõbedad küpsised!

Taigen:

  • 100 g toasooja võid
  • 1 dl suhkurt
  • 1,25 dl fariinisuhkurt
  • 125 g sokolaadi
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkurt
  • 5 dl nisujahu
  • 0,75 tl soodat
  • 0.25 rl soola
  • 1,5 dl sarapuupähkleid

Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa sulatatud ja jahutatud sokolaad ning muna. Ühenda jahu, sooda, sool ja pähklid ning sega taigna hulka. Pähkleid võib purustada või tervelt sisse panna. Kõige paremini on pähkleid purustada suure kööginoa abil- paned noa lapiti pähkli peale ja surud jõuga noa peale (pähkli laiaks).

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile teelusika abil taignapätiskesed, vajuta natukene laiaks. Jäta pätsikeste vahele suured vahed, kuna küpsedes vajuvad nad suureks. Küpseta 180 kraadi juures 10-12 minutit.

Parim külma piimaga:)

Algne retsept “Pereköögi kokaraamat“, tegin mõned muudatused.

4 kommentaari (+add yours?)

  1. silgudritta
    Nov 14, 2011 @ 11:34:27

    nõustun sinuga täiesti, Britta:)

  2. Britta
    Nov 11, 2011 @ 17:55:01

    Need on ülihead! Olen veel lisanud valget šokolaadi (suuremaid tükke). Magusasõprade unistus.🙂

  3. silgudritta
    Jan 06, 2011 @ 23:05:33

    ohh siis saame teha Rakveres:) nämm nämmmm

  4. Maarika
    Jan 06, 2011 @ 00:35:10

    mmmm, Jaak sööks vist lõhki ennast nendest ja mina muidugi ka!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: