Pähkli-śokolaadi küpsised

Meeletult head ja krõbedad küpsised!

Taigen:

  • 100 g toasooja võid
  • 1 dl suhkurt
  • 1,25 dl fariinisuhkurt
  • 125 g sokolaadi
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkurt
  • 5 dl nisujahu
  • 0,75 tl soodat
  • 0.25 rl soola
  • 1,5 dl sarapuupähkleid

Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa sulatatud ja jahutatud sokolaad ning muna. Ühenda jahu, sooda, sool ja pähklid ning sega taigna hulka. Pähkleid võib purustada või tervelt sisse panna. Kõige paremini on pähkleid purustada suure kööginoa abil- paned noa lapiti pähkli peale ja surud jõuga noa peale (pähkli laiaks).

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile teelusika abil taignapätiskesed, vajuta natukene laiaks. Jäta pätsikeste vahele suured vahed, kuna küpsedes vajuvad nad suureks. Küpseta 180 kraadi juures 10-12 minutit.

Parim külma piimaga:)

Algne retsept “Pereköögi kokaraamat“, tegin mõned muudatused.

Advertisements

4 kommentaari (+add yours?)

  1. silgudritta
    nov. 14, 2011 @ 11:34:27

    nõustun sinuga täiesti, Britta:)

  2. Britta
    nov. 11, 2011 @ 17:55:01

    Need on ülihead! Olen veel lisanud valget šokolaadi (suuremaid tükke). Magusasõprade unistus. 🙂

  3. silgudritta
    jaan. 06, 2011 @ 23:05:33

    ohh siis saame teha Rakveres:) nämm nämmmm

  4. Maarika
    jaan. 06, 2011 @ 00:35:10

    mmmm, Jaak sööks vist lõhki ennast nendest ja mina muidugi ka!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: