Vaarika-pisarakook

Mõnus mahlane kook!

See kogus on mõeldud suure ahjuplaadi jaoks. Kui kook ahjust välja tuli siis mõtlesin, et nii palju, kes selle kõik ära sööb. Paari tunni pärast oli koogist järel ainult puru:)

Muretainas:

  • 200 g võid
  • 4 sl suhkrut
  • 4 munakollast
  • 6 dl nisujahu
  • 4 sl külma vett

Kate:

  • 1,5-2 l vaarikaid
  • 2 sl tärklist

Besee:

  • 4 munavalget
  • 2,5 dl suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga. Sega hulka munakollased ja jahu ning viimaks ka vesi. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga. Sega vaarikad tärklisega (siis ei kleepu need kokku) ja jaga ühtlaselt eelküpsetatud põhjale. Laota peale munavalgevaht ning küpseta veel 8-10 minutit.

Parim külma piimaga!

Allikas: Pereköögi kokaraamat

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: