Mustikakook

Minu lemmik mustikakook!

Taigen:

  • 250 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 125  g toasooja võid
  • 200 g tuhksuhkrut
  • 3 muna
  • 2,5 dl hapukoort
  • 300 g mustikaid

Puru:

  • 100 g pruuni suhkurt
  • 50 g jahu
  • 75 g võid

Vahusta toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa vahustades ükshaaval munad. Lisa soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning hapukoor. Ära enam vahusta vaid sega tasakesi.  Vala taigen 28cm võiga määritud lahtikäivasse vormi. Kata mustikatega. Puru jaoks näpi külm või pruuni suhkru (kasuta kindlasti pruuni suhkurt, see annab eriti hea maitse) ja jahuga.  Kata puruga mustikad.  Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 50 minutit.

Allikas: BBC Good Food

1 kommentaar (+add yours?)

  1. Anonüümne
    Jul 15, 2011 @ 21:07:57

    väga nämma kook, eriti hea maitseb soojalt külma piimaga, jahtunult kuuma kohviga!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: