Mustikakook

Minu lemmik mustikakook!

Taigen:

  • 250 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 125  g toasooja võid
  • 200 g tuhksuhkrut
  • 3 muna
  • 2,5 dl hapukoort
  • 300 g mustikaid

Puru:

  • 100 g pruuni suhkurt
  • 50 g jahu
  • 75 g võid

Vahusta toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa vahustades ükshaaval munad. Lisa soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning hapukoor. Ära enam vahusta vaid sega tasakesi.  Vala taigen 28cm võiga määritud lahtikäivasse vormi. Kata mustikatega. Puru jaoks näpi külm või pruuni suhkru (kasuta kindlasti pruuni suhkurt, see annab eriti hea maitse) ja jahuga.  Kata puruga mustikad.  Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 50 minutit.

Allikas: BBC Good Food

Advertisements

1 kommentaar (+add yours?)

  1. Anonüümne
    juuli 15, 2011 @ 21:07:57

    väga nämma kook, eriti hea maitseb soojalt külma piimaga, jahtunult kuuma kohviga!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: