Brownie-juustukook vaarikavahuga

Väga rammus kook aga see-eest imehea!

Brownie- kiht

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 200 g võid
  • 2 dl suhkurt
  • 2 dl jahu
  • 3 muna

Cheescake- kiht

  • 450 g maitsestamata toorjuustu
  • 100 g suhkurt
  • 1 tl vaniljeekstrakti (seda mul ei olnud panin 2 tl vaniljesuhkurt)
  • 2 muna


Vaarikavahukoor

  • 2 dl vahukoor
  • 1 sl suhkurt
  • 200g  vaarikaid


Brownie kiht:
Sulata veevannil pidevalt segades šokolaad. Jäta jahtuma. Vahusta toasoe või  ja suhkur, kui on tekkinud kohev vaht lisa ükshaaval hulka munad (samal ajal vahustades). Vähehaaval lisa jahu, sega ning lõpuks lisa sulatatud ja veidi jahtunud šokolaad. Vala segu 26cm läbimõõduga vormi, mis eelnevalt on vooderdatud küpsetuspaberiga ja/või määritud võiga.

Juustukoogi kiht:
Vahusta toasoe toorjuust, lisa suhkur, munad. Vala valmis segu  ettevaatlikult brownie taigna peale, et taignad omavahel ei seguneks.
Küpseta ahjus 175 kraadi juures u 30-40 minutit. Keera kuumus maha ja tee ahjuuks lahti ning jäta kook ahju jahtuma/tahenema. Kook peaks seejärel seisma öö külmas.

Vahetult enne serveerimist tee valmis vaarikavaht. Selleks vahusta vahukoor suhkruga, lõpupoole lisa külmutatud vaarikad, mis on eelnevalt sulatatud. Kata kook vaarikavahuga ja kaunista vaarikatega.

Allikas: Aglio e Olio

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: